Title (croatian) | Trendovi u prehrani |
Author | Greta Krešić |
Author's institution | University of Rijeka Faculty of Tourism and Hospitality Management |
Scientific / art field, discipline and subdiscipline | SOCIAL SCIENCES Economics |
Abstract (croatian) | Živimo u vremenu rastućeg interesa za hranu i prehranu. Nutricionizam – znanost o prehrani, izrazito je propulzivna, što predstavlja velik izazov za sve koji se njime bave. Upravo zato mi se u početku činilo nezahvalnim pisati udžbenik naslova Trendovi u prehrani. Mučilo me razmišljanje na koji način teme koje su mnogima zanimljive prikazati na razumljiv način, a da istodobno prikazane činjenice budu znanstveno utemeljene, što se očekuje od sveučilišnog udžbenika. Zanimanje koje su studenti pokazali za teme iz područja nutricionizma, kao i manjak znanstvene literature na hrvatskom jeziku iz tog područja bili su poticaj da materijale pripremljene za predavanja objedinim u udžbenik. |
Keywords (croatian) | |
Language | croatian |
Publication type | Authored book-Scientific book-Textbook for higher education |
Publication status | Published |
Peer review | Peer review - domestic |
Publication version | Published version |
Series title | Udžbenici Sveučilišta u Rijeci |
Pages | 365 |
ISBN | 978-953-7842-02-4 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:191:800096 |
Printed book publication date | 2012 |
Type of resource | Text |
Publisher | Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu |
Publishing place | Opatija |
Access conditions | Open access |
Terms of use | |
Created on | 2021-03-26 16:37:44 |