Naslov (hrvatski) | Trendovi u prehrani |
Autor | Greta Krešić |
Autorova ustanova | Sveučilište u Rijeci Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija |
Sažetak (hrvatski) | Živimo u vremenu rastućeg interesa za hranu i prehranu. Nutricionizam – znanost o prehrani, izrazito je propulzivna, što predstavlja velik izazov za sve koji se njime bave. Upravo zato mi se u početku činilo nezahvalnim pisati udžbenik naslova Trendovi u prehrani. Mučilo me razmišljanje na koji način teme koje su mnogima zanimljive prikazati na razumljiv način, a da istodobno prikazane činjenice budu znanstveno utemeljene, što se očekuje od sveučilišnog udžbenika. Zanimanje koje su studenti pokazali za teme iz područja nutricionizma, kao i manjak znanstvene literature na hrvatskom jeziku iz tog područja bili su poticaj da materijale pripremljene za predavanja objedinim u udžbenik. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Udžbenik za visokoškolsko obrazovanje |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Naslov serije | Udžbenici Sveučilišta u Rijeci |
Broj stranica | 365 |
ISBN | 978-953-7842-02-4 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:191:800096 |
Datum objave tiskanog izdanja | 2012 |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu |
Mjesto izdavanja | Opatija |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja | |
Datum i vrijeme pohrane | 2021-03-26 16:37:44 |