Naslov (hrvatski) | Promocija u hotelijerstvu |
Autor | Branka Berc Radišić |
Autorova ustanova | Sveučilište u Rijeci Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija |
Sažetak (hrvatski) | Hotelski proizvod čine hotelski objekt, usluge koje pruža i
njegovo okruženje.
Hotelski proizvod je predmet razmjene na tržištu hotelske
' potražnje. Nude ga i prodaju hotelski objekti izravno ili
posredstvom turističkih agencija. Potražuju ga kupuju
potencijalni gosti, individualno ili u skupinama.
Hotelska promocija omogućuje potencijalnim gostima da
se na tržištu hotelske potražnje informiraju o proizvodu i da se u
konkurentskoj utakmici opredijele za onaj proizvod koji će,
sukladno financijskim mogućnostima, zadovoljiti njihove potrebe.
Uloga hotelske promocije nije samo u tome da informira
hotelsku potražnju o proizvodu, već i da uvjeri potencijalne goste
da ponuđeni proizvod kupe.
Promocija će uspjeti ako je proizvod kvalitetan i po
sadržaju privlačan i ako je njegova prezentacija na tržištu
uvjerljiva. Uvjerljivost se postiže umijećem provedbe planirane
promocije, pravovremenim i adekvatnim korištenjem promocijskih
sredstava i metoda. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Udžbenik za visokoškolsko obrazovanje |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Naslov serije | Udžbenici Sveučilišta u Rijeci |
Broj stranica | 181 |
ISBN | 953-6198-52-5 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:191:819589 |
Datum objave tiskanog izdanja | 2005 |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Fakultet za turistički i hotelski menadžment |
Mjesto izdavanja | Opatija |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja | |
Datum i vrijeme pohrane | 2021-04-22 13:02:54 |